Elkészítése
A csirkemellet és a császárszalonnát ízlés szerint vágjuk fel (én vékonyabb csíkokra vágtam fel mindkettőt).
A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vágjuk fel vékony csíkokra. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.
Egy serpenyőben az olajon kezdjük el sütni a felcsíkozott szalonnát, majd amikor már szép színt kapott, akkor adjuk hozzá a vöröshagymát és pároljuk pár percig együtt.
Ezután adjuk hozzá a felcsíkozott csirkemellet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Keverjük alaposan össze és a serpenyőt lefedve addig süssük, míg a hús kifehéredik.
Ezután öntsük fel a tejszínnel, ha szükséges ízesítsünk utána, majd főzzük kb 10 percig, hogy a hús és a szalonna készre főljön és a szaft kissé besűrűsödjön.
Közben készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én bulgurt készítettem, de jól illik hozzá a rizs, vagy éppen a krumplipüré is.










