Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csicseriborsós csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db csirkecomb
  • 30 dkg csicseriborsó (kb 10 órán át áztatva)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db piros húsú paprika
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál póréhagyma
  • olaj
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • só
  • bors

Elkészítése

A vöröshagymát és a répát meghámozzuk, majd a póréhagymával és a paprikával együtt apróra felvágjuk.

Egy nagyobb edényben olajat hevítünk, majd beletesszük az összevágott zöldségeket és elkezdjük pirítani. Kb 5 perc pirítás után hozzáadjuk a fűszerpaprikát, sót, borsot és elkeverjük. Tovább keverve pirítjuk.

Közben a combokat lisztbe forgatjuk. Egy másik serpenyőben szintén olajat hevítünk, majd a húsokra szép piros kérget sütünk.

Amikor a húsok megpirultak, akkor átszedjük a zöldségalapra. A leszűrt csicseriborsót is az ételhez adjuk és felöntjük az egészet annyi vízzel, ami ellepi és készre főzzük az ételünket kb 1,5 óra alatt. Közben ízlés szerint sózzuk még, ha szükséges.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csicseriborsos-csirkecomb/