Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Csirkeszárny

Szárnyas receptek

Csikrepaprikás (ahogy én készítem)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 darab csirkecomb 4 darab csirkeszárny 2 darab vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 100 ml olaj 1 tk őrölt bors 1 tk majoránna 1 tk fűszerpaprika vagy ízlés szerint 1-2 darab babérlevél 2 tk só Habaráshoz: 1 doboz tejföl 2 tk liszt Elkészítése: A csirkehúst megmossuk és papírtörlővel leitatjuk a felesleges vizet. A combokat, a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2014.10.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 darab csirkecomb
  • 4 darab csirkeszárny
  • 2 darab vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 100 ml olaj
  • 1 tk őrölt bors
  • 1 tk majoránna
  • 1 tk fűszerpaprika vagy ízlés szerint
  • 1-2 darab babérlevél
  • 2 tk só

Habaráshoz:

  • 1 doboz tejföl
  • 2 tk liszt


Elkészítése:

A csirkehúst megmossuk és papírtörlővel leitatjuk a felesleges vizet. A combokat, a szárnyakat az ízületüknél bevágjuk.

A vöröshagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és kevés sóval üvegesre pároljuk az olajban. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és hozzáadjuk a vöröshagymához.

Beletesszük a csirkét, és többször átkeverjük, hogy a hús valamennyi oldalról megpiruljon, így főzés közben magában tartja az ízanyagokat. Rászórjuk a fűszereket, sózzuk és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje.

Felforraljuk, majd kis lángon kb. 45-60 perc alatt puhára főzzük. A tejfölt csomómentesen elkeverjük a liszttel és kevés vízzel, majd behabarjuk a paprikást. Még egyszer átforraljuk és nokedlival, kifőtt csuszával tálaljuk.

[box style=”info”]Mi jó szaftosan szeretjük és ha nincs elég idő a nokedli szaggatásához, akkor bolti tésztával is megesszük.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is