Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csípős csirkeszárnyak párolt zöldséggel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 csomag mexikói zöldségkeverék
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • ételízesítő
  • 2 dl étolaj
  • őrölt római kömény
  • chilipaprika
  • oregánó
  • só
  • őrölt szegfűbors
  • petrezselyemzöld
  • szárnyas fűszerkeverék

Elkészítése

A hagymákat és a chilit apróra vágjuk. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, és a végeiket levágjuk. Befűszerezzük chilivel, római köménnyel, oregánóval, szegfűborssal és szárnyas fűszerrel. Az egészet beleforgatjuk az olajba, hozzákeverjük az aprított hagymát, majd egy napra a hűtőbe tesszük érlelni.

A csirkeszárnyakat a pácolajjal együtt tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és fóliával letakarva 40 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és a szárnyakat szép pirosra sütjük.

Közben vajon megpároljuk a zöldségeket, és ízlés szerint megszórjuk ételízesítővel, chilivel és aprított petrezselyemmel.

A csirkeszárnyakat a zöldségkörettel együtt tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csipos-csirkeszarnyak-parolt-zoldseggel/