Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirke belsőség

Szárnyas receptek

Csípős csirkemáj bacon köntösben

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csirkemájakat megtisztítjuk, és konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. A chilit apróra vágjuk. A májakat megszórjuk az őrölt fekete borssal, a majoránnával, a szárnyas fűszerrel és a cayenne-i borssal, majd alaposan átforgatjuk, hogy a fűszerek mindenhol bevonják őket. A májakat méretüktől függően 1-2 szelet baconbe csavarjuk, ügyelve arra, hogy a szalonna vége jól zárjon. A betekert […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.03.05.

Hozzávalók

Elkészítése

A csirkemájakat megtisztítjuk, és konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. A chilit apróra vágjuk.

A májakat megszórjuk az őrölt fekete borssal, a majoránnával, a szárnyas fűszerrel és a cayenne-i borssal, majd alaposan átforgatjuk, hogy a fűszerek mindenhol bevonják őket. A májakat méretüktől függően 1-2 szelet baconbe csavarjuk, ügyelve arra, hogy a szalonna vége jól zárjon.

A betekert májakat egy tepsibe helyezett grillrácsra rakjuk egymás mellé. Az előmelegített sütőben, 200 °C-on 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük. A baconnek ropogósnak kell lennie, de ügyeljünk arra, hogy a máj ne száradjon ki.

Ha lehetőségünk van rá, faszenes grillen is elkészíthetjük, ami még intenzívebb ízt ad az ételnek.

Köretként burgonyapürét vagy friss salátát kínálhatunk mellé.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is