Elkészítése
A csirkemájakat megtisztítjuk, és konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. A chilit apróra vágjuk.
A májakat megszórjuk az őrölt fekete borssal, a majoránnával, a szárnyas fűszerrel és a cayenne-i borssal, majd alaposan átforgatjuk, hogy a fűszerek mindenhol bevonják őket. A májakat méretüktől függően 1-2 szelet baconbe csavarjuk, ügyelve arra, hogy a szalonna vége jól zárjon.
A betekert májakat egy tepsibe helyezett grillrácsra rakjuk egymás mellé. Az előmelegített sütőben, 200 °C-on 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük. A baconnek ropogósnak kell lennie, de ügyeljünk arra, hogy a máj ne száradjon ki.
Ha lehetőségünk van rá, faszenes grillen is elkészíthetjük, ami még intenzívebb ízt ad az ételnek.
Köretként burgonyapürét vagy friss salátát kínálhatunk mellé.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
