Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csípős csirkemáj bacon köntösben recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemáj
  • 40 dkg szeletelt bacon
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 1 kávéskanál szárnyas fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál cayenne bors
  • 1 db chili

Elkészítése

A csirkemájakat megtisztítjuk, és konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. A chilit apróra vágjuk.

A májakat megszórjuk az őrölt fekete borssal, a majoránnával, a szárnyas fűszerrel és a cayenne-i borssal, majd alaposan átforgatjuk, hogy a fűszerek mindenhol bevonják őket. A májakat méretüktől függően 1-2 szelet baconbe csavarjuk, ügyelve arra, hogy a szalonna vége jól zárjon.

A betekert májakat egy tepsibe helyezett grillrácsra rakjuk egymás mellé. Az előmelegített sütőben, 200 °C-on 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük. A baconnek ropogósnak kell lennie, de ügyeljünk arra, hogy a máj ne száradjon ki.

Ha lehetőségünk van rá, faszenes grillen is elkészíthetjük, ami még intenzívebb ízt ad az ételnek.

Köretként burgonyapürét vagy friss salátát kínálhatunk mellé.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csipos-grillezett-csirkemaj-bacon-kontosben/