Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csípős rántott csirkeszárnyak recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 db chilipaprika (vagy chilipehely )
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tej
  • szárnyas fűszerkeverék
  • só
  • bors

A panírozáshoz

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez

  • olaj

Elkészítése

A szárnyak végeit levágjuk, majd a forgóknál kettévágjuk. A chili paprikát és a fokhagymát apróra vágjuk. A szárnyakat sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk szárnyas fűszerrel, fokhagymával, valamint chili porral vagy apróra vágott chilivel. Ráöntjük a tejet, és hűtőben egy napig pácoljuk.

Másnap a szárnyakat a hagyományos módon bepanírozzuk, de a lisztbe keverünk 1 kiskanál chili port. Bő olajban kisütjük, és rizi-bizivel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csipos-rantott-csirkeszarnyak/