Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 1 mokkás kanál só
- 1 késhegynyi bors
- 1 kis kanál majoránna
- 1 késhegynyi fűszer kömény
- 15 dkg vaj
Lekenéshez:
- 0,2 dl olaj
- 1 mokkás kanál pirospaprika
- 1 teás kanál mustár
- 1 teáskanál majoránna
- 1 késhegynyi erős fűszer paprika
Elkészítése:
A megtisztított egész csirkét kettévágom. A sóval és fűszerekkel bedörzsölöm mindenütt. Sütő zacskóban, puhára sütöm 220 fokon.
Leveszem a sütőzacskót, és lekenem a hozzávalók keverékével. Ne süssük túl, mert a fűszerpaprika keseredik!
Köretnek rizibizi, krumpli pürét szolgálok fel, savanyúsággal.
[box style=”info”]A csípős paprika ízlés szerint, ahol gyermekek vannak nem javasolom. Külön szórjuk meg.[/box]