Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csípős, tejfölös csirkemáj paprikás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemáj
  • 3 vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 5 babérlevél
  • só
  • őrölt bors
  • 1 kk csilipehely
  • 1 kis pohár tejföl (200 g)
  • szárított petrezselyemzöld
  • majoránna
  • kevés zsír


Elkészítése:

A zsíron megdinsztelem a csíkokra vágott hagymát, hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, a felcsíkozott zöldpaprikát, a babért, megborsozom, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el, és addig főzöm, amíg a paprika, és a paradicsom szét nem fő.

Hozzáadom a megtisztított májat is, kevés majoránnát, szárított petrezselyemzöldet és csilipelyhet szórok a lébe. Fedő alatt főzöm rövid ideig. A tejfölt is hozzátéve enyhén sózok rajta, és összefőzöm.

Tészta körettel tálalom, ami a bőséges szaftot magába szívja.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csipos-tejfolos-csirkemaj-paprikas/