Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csípős, zöldséges pulykaragu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg mexikói zöldségkeverék
  • 1 kis doboz vörösbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • chiliszósz
  • só
  • bors
  • 4 evőkanál ketchup
  • étolaj
  • grill fűszerkeverék
  • oregánó

Elkészítése

Előkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk, a pulykamellet vékony csíkokra szeleteljük.

Elkészítés:

A pulykamell csíkokat sóval és grill fűszerrel ízesítjük, majd kevés olajon átpirítjuk, és félretesszük. Ugyanabban a serpenyőben az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, a mexikói zöldségkeveréket és a vörösbabot. Egy kevés vizet öntünk rá, majd lefedve puhára pároljuk.

Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a chili szószt, ízlés szerint borsozzuk, és megszórjuk oregánóval. Belekeverjük a ketchupot, végül a félretett pulykamell csíkokat is hozzáadjuk. Az egészet pár percig forraljuk, hogy az ízek összeérjenek.

Párolt rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csipos-zoldseges-pulykaragu/