Elkészítése
Hozzávalók:
- 4 db csirke felső comb
- 10 dkg csirkemáj
- 3 db csirkenyak
- 10 dkg csirkezúza
- 2 dkg csirkeláb
- 3 db csirkeszív
- 3 közepes sárgarépa
- 2 közepes fehérrépa
- 15 dkg karfiol
- 5 dkg karalábé
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- bors ízlés szerint
- 0.5 dl napraforgó olaj
- 1 kávéskanál só
- 1 g körömvirág (ízlés szerint)
Elkészítése:
A csirkehúst az olajon megpirítom, majd mehet rá a tisztított, apróra vágott hagyma, fokhagyma, zöldségek. Megdinsztelem, majd felöntöm kb. 1,5 liter vízzel, fűszerezem és puhára főzöm.
[box style=”info”]Az erős paprikát, a gyerekek miatt nem főzzük bele! A levestésztát mellé tálaljuk.[/box]
