Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirke brassói recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál só
  • csipet bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 darab paradicsom
  • 1 teáskanál paprikakrém
  • 1 kiskanál fűszerpaprika
  • 1 kg burgonya
  • 6 dl olaj

Elkészítése

A húst és a zöldségeket megtisztítjuk, majd a húst felkockázzuk, a szalonnát vékonyra csíkozzuk. A hagymát apróra kockázzuk.

A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd rászórjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ha még szükséges, akkor a zsiradékot pótolhatjuk 1-2 evőkanálnyi étolajjal.

Ezután a húst fehéredésig pirítjuk rajta, majd megszórjuk a sóval, borssal, fűszerpaprikával, ízesítjük a paprikakrémmel, a zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot.

Fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul.

Ez alatt a krumplit meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk és forró olajban kisütjük.

A kisült krumplit hozzákeverjük a csirkéhez és ha szükséges, még egy kevés sóval megszórva azonnal, savanyúság kíséretében kínáljuk.

Tejfölös uborkasalátával fogyasztottuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirke-brassoi-2/