Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirke káposztával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 db csirke alsó comb
  • 2 dl fehérbor
  • ételízesítő
  • 1 közepes fejes káposzta
  • 3 ek kristálycukor
  • 2 kk ételecet
  • őrölt kömény
  • olaj
  • só
  • bors
  • víz


Elkészítése:

A combokat olajozott tepsibe helyezzük, majd ételízesítővel és borssal fűszerezzük. Ezután kb. 1 dl vizet és a 2 dl bort a tepsibe öntjük, és fóliával letakarjuk. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és ropogósra sütjük.

A fejes káposztát vékony, körülbelül 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk, és teflonos edénybe helyezzük. Kevés olajt öntünk rá, majd egy kevés sóval megszórjuk. Mikor az edényben a káposzta kezd fonnyadni, hozzáadjuk a kristálycukrot, az őrölt köményt és az ecetet, majd 1 dl vizet. A káposztát fedő alatt puhára és aranybarna színűre pároljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirke-kaposztaval/