Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Csirke lerakva

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Közben távolítsuk el a csirkecombokról a bőrt. Egy mély tálban keverjük össze a tejfölt a fűszerekkel. A megtisztított lilahagymát karikázzuk fel, a sajtot reszeljük le. A lebőrözött csirkecombokat mártsuk bele a tejfölös-fűszeres keverékbe, majd fektessük őket szorosan egymás mellé egy tűzálló tálba. A megmaradt tejfölös szószt öntsük a combokra, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
orkat
Beküldte: 2013.06.10.

Hozzávalók

Elkészítése

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Közben távolítsuk el a csirkecombokról a bőrt.

Egy mély tálban keverjük össze a tejfölt a fűszerekkel. A megtisztított lilahagymát karikázzuk fel, a sajtot reszeljük le. A lebőrözött csirkecombokat mártsuk bele a tejfölös-fűszeres keverékbe, majd fektessük őket szorosan egymás mellé egy tűzálló tálba.

A megmaradt tejfölös szószt öntsük a combokra, majd borítsuk be a lilahagyma-karikákkal, és takarjuk le alufóliával.

Tegyük az előmelegített sütőbe kb. 50–60 percre. Ezután vegyük le róla a fóliát, szórjuk meg a reszelt füstölt sajttal, és süssük további 35–40 percig, amíg a sajt szép aranybarna nem lesz.

Pár perc pihentetés után tálalhatjuk.

Tálalási tipp:

Kiváló hozzá a natúr párolt rizs vagy a héjában sült burgonya. Mivel a hús önmagában ízes, a köretet érdemes egyszerűbben fűszerezni.

Praktikus tanács:

A csirke bőrét könnyebb lehúzni, ha papírtörlővel fogjuk meg. Csirkecomb helyett csirkemellet vagy pulykahúst is használhatunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
orkat
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is