Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirke lerakva recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab csirkecomb
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 4 dl tejföl
  • 2 fej lilahagyma
  • 10 dkg füstölt sajt

Elkészítése

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Közben távolítsuk el a csirkecombokról a bőrt.

Egy mély tálban keverjük össze a tejfölt a fűszerekkel. A megtisztított lilahagymát karikázzuk fel, a sajtot reszeljük le. A lebőrözött csirkecombokat mártsuk bele a tejfölös-fűszeres keverékbe, majd fektessük őket szorosan egymás mellé egy tűzálló tálba.

A megmaradt tejfölös szószt öntsük a combokra, majd borítsuk be a lilahagyma-karikákkal, és takarjuk le alufóliával.

Tegyük az előmelegített sütőbe kb. 50–60 percre. Ezután vegyük le róla a fóliát, szórjuk meg a reszelt füstölt sajttal, és süssük további 35–40 percig, amíg a sajt szép aranybarna nem lesz.

Pár perc pihentetés után tálalhatjuk.

Tálalási tipp:

Kiváló hozzá a natúr párolt rizs vagy a héjában sült burgonya. Mivel a hús önmagában ízes, a köretet érdemes egyszerűbben fűszerezni.

Praktikus tanács:

A csirke bőrét könnyebb lehúzni, ha papírtörlővel fogjuk meg. Csirkecomb helyett csirkemellet vagy pulykahúst is használhatunk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirke-lerakva/