Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Csirke nugets házilag

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1,5 kg csirkemell filé 1 csapott kk só 1 nagy csipet bors 3 nagyobb gerezd fokhagyma 2 dl tej Panírozáshoz: 10 dkg liszt 3 nagyobb tojás 15 dkg panko morzsa 5 dkg parmezán sajt 1 csapott kk só 5-6 ek étolaj Ketchupos mártogatóhoz: 5 ek ketchup 2 ek majonéz Mézes-mustáros mártogatóshoz: 3 ek mustár […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.03.05.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirkemell filé
  • 1 csapott kk só
  • 1 nagy csipet bors
  • 3 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej

Panírozáshoz:

  • 10 dkg liszt
  • 3 nagyobb tojás
  • 15 dkg panko morzsa
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 csapott kk só
  • 5-6 ek étolaj

Ketchupos mártogatóhoz:

  • 5 ek ketchup
  • 2 ek majonéz

Mézes-mustáros mártogatóshoz:

  • 3 ek mustár
  • 2 ek méz
  • 2 ek majonéz


Elkészítése:

A megtisztított csirkemellet közepes darabokra vágjuk. Egy tálkába rakjuk, meghintjük sóval, borssal és belezúzzuk a fokhagymát. Alaposan összeforgatjuk és felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje. Hagyjuk érlelődni pár órát, de még jobb, ha előző este bepácoljuk.

Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikban a tojásokat verjük fel kicsit, a harmadikba szórjuk a panko morzsát, a reszelt parmezánt és a sót, amit jól összeforgatunk. Két nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral és a papírt lekenjük vékonyan olajjal. A sütőt előmelegítjük.

A bepácolt csirkéket lecsöpögtetjük, és kicsit leitatjuk róla a tejet. Megforgatjuk a lisztben, a tojásban és végül a sajtos morzsában.

Az olajos tepsibe fektetjük. Lespricceljük kevéske olajjal. (Nekem nem volt erre alkalmas konyhai eszközöm, ezért egy szilikon ecsettel kentem le vékonyan.) Előmelegített sütőben 190 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.

Amíg sül a husi, a mártogatókat kikeverjük.

[box style=”info”]Már korábban kinéztem egy receptet, aminek az egyik alapanyaga a panko morzsa. Ezelőtt még sohasem hallottam róla. Kiderült, hogy ez egy japán zsemlemorzsa és tulajdonképpen a mi zsemlemorzsánkhoz hasonlít, csak nem olyan apró szemű és egész világos. Egyes fővárosi boltokban beszerezhető, de én nem járok mostanában azon a környéken, ezért kitaláltam, hogy elkészítem házilag. Szinte sohasem vásárolok zsemlemorzsát, hanem a megmaradt kenyeret összevágom, megszárítom, húsdarálón ledarálom, egy tésztaszűrőn átszitálom. Nos, a szűrőn fennmaradt morzsát kiáltottam én ki házi pankonak.[/box]

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is