Elkészítése
A csirkemellet megmossuk felkockázzuk és féretesszük.
A vöröshagymát és fokhagymát megpucoljuk és felkockázzuk. Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, majd a vöröshagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk. Ha ez megtörtént ráteszük a húst és amikor kifehéredik, férehúzzuk és ráteszük a pirospaprikát, borsot majd kevés vízzel felöntjük és sózzuk.
Hagyjuk főni, majd ha felforr, akkor a pörkölt kockát is hozzáadjuk és készre főzzük.
A nokedlihez egy edényben vizet forralunk, amihez teszünk 2 tk sót és kevés olajat.
A lisztet a tojásokkal, sóval és a vízzel csomómentesre keverjük, majd nokedli szaggató segítségével a forró vízbe szaggatjuk.
Ha a nokdelik feljöttek a víz felszínére, akkor kiszedjük a vízből és leöblítjük. Kevés olajjal elkeverjük.
A pörköltet a nokedlivel tálaljuk.









