Elkészítése
A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk, a cukkinit hosszában félbevágjuk, majd felszeleteljük. A hagymákat kettévágjuk, a kolbászt és a füstölt húst karikázzuk vagy kockázzuk.
Az olívaolajba keverjük a fűszereket – nálunk most provence-i fűszerkeverék került bele, de ha van friss fűszerünk, érdemes azt használni, mert intenzívebb ízt ad (például rozmaring, zsálya, majoránna). A hozzávalókat nyársra húzzuk, tetszés szerinti sorrendben – nálunk a hagyma került a végére.
Egy tepsibe felkarikázzuk az újburgonyát (csak alaposan megmossuk, nem hámozzuk), megsózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és hozzáadunk két kisebb rozmaringágat. Erre helyezzük a nyársakat.
Előmelegített sütőben először alufólia alatt sütjük, majd a sütés végén levesszük a fóliát, és megpirítjuk a tetejét. Kb. 30–35 perc alatt elkészül.
Szabadban grillezve is kiváló – a füstös íz még különlegesebbé teszi.
