Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirke-saslik rozmaringos burgonya ágyon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db csirkemellfilé
  • 0,5 db cukkini
  • 5 kisebb vöröshagyma
  • paprika
  • kolbász
  • füstölt tarja (de lehet kolbász is )
  • fűszerek
  • kevés olaj
  • burgonya
  • rozmaring
  • só

Elkészítése

A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk, a cukkinit hosszában félbevágjuk, majd felszeleteljük. A hagymákat kettévágjuk, a kolbászt és a füstölt húst karikázzuk vagy kockázzuk.

Az olívaolajba keverjük a fűszereket – nálunk most provence-i fűszerkeverék került bele, de ha van friss fűszerünk, érdemes azt használni, mert intenzívebb ízt ad (például rozmaring, zsálya, majoránna). A hozzávalókat nyársra húzzuk, tetszés szerinti sorrendben – nálunk a hagyma került a végére.

Egy tepsibe felkarikázzuk az újburgonyát (csak alaposan megmossuk, nem hámozzuk), megsózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és hozzáadunk két kisebb rozmaringágat. Erre helyezzük a nyársakat.

Előmelegített sütőben először alufólia alatt sütjük, majd a sütés végén levesszük a fóliát, és megpirítjuk a tetejét. Kb. 30–35 perc alatt elkészül.

Szabadban grillezve is kiváló – a füstös íz még különlegesebbé teszi.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirke-saslik-rozmaringos-burgonya-agyon/