Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egész csirke

Csirke sóágyon sütve

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ha a csirke fagyasztott, akkor előző nap kivesszük a fagyasztóból, és hűtőben hagyjuk kiolvadni. Sütés előtt alaposan megmossuk és átnézzük. Egy közepes méretű tepsibe szórjuk a sót, és egyenletesen eloszlatjuk, hogy 2-3 cm vastag réteget kapjunk. Az alufóliából levágunk egy akkora darabot, amelyre ráfér a csirke, majd a fóliát a sóágy tetejére helyezzük. A csirkét […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
szani78
Beküldte: 2013.05.20.

Hozzávalók

Elkészítése

Ha a csirke fagyasztott, akkor előző nap kivesszük a fagyasztóból, és hűtőben hagyjuk kiolvadni. Sütés előtt alaposan megmossuk és átnézzük.

Egy közepes méretű tepsibe szórjuk a sót, és egyenletesen eloszlatjuk, hogy 2-3 cm vastag réteget kapjunk.

Az alufóliából levágunk egy akkora darabot, amelyre ráfér a csirke, majd a fóliát a sóágy tetejére helyezzük. A csirkét hátával lefelé ráfektetjük a fóliára, és a belsejébe egy szál rozmaringot helyezünk.

A csirkét alufóliával szorosan lefedjük, és 175°C-ra előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük.

Ezután eltávolítjuk az alufóliát, majd további kb. 30 percig sütjük, hogy a csirke bőre szép aranybarnára piruljon.

Tálalás előtt érdemes pár percig pihentetni, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak a húsban.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is