Elkészítése
Ha a csirke fagyasztott, akkor előző nap kivesszük a fagyasztóból, és hűtőben hagyjuk kiolvadni. Sütés előtt alaposan megmossuk és átnézzük.
Egy közepes méretű tepsibe szórjuk a sót, és egyenletesen eloszlatjuk, hogy 2-3 cm vastag réteget kapjunk.
Az alufóliából levágunk egy akkora darabot, amelyre ráfér a csirke, majd a fóliát a sóágy tetejére helyezzük. A csirkét hátával lefelé ráfektetjük a fóliára, és a belsejébe egy szál rozmaringot helyezünk.
A csirkét alufóliával szorosan lefedjük, és 175°C-ra előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük.
Ezután eltávolítjuk az alufóliát, majd további kb. 30 percig sütjük, hogy a csirke bőre szép aranybarnára piruljon.
Tálalás előtt érdemes pár percig pihentetni, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak a húsban.
