Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirke sóágyon sütve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db csirke
  • 1 kg só (semmiképpen ne jódozott)
  • 1 szál rozmaring

Elkészítése

Ha a csirke fagyasztott, akkor előző nap kivesszük a fagyasztóból, és hűtőben hagyjuk kiolvadni. Sütés előtt alaposan megmossuk és átnézzük.

Egy közepes méretű tepsibe szórjuk a sót, és egyenletesen eloszlatjuk, hogy 2-3 cm vastag réteget kapjunk.

Az alufóliából levágunk egy akkora darabot, amelyre ráfér a csirke, majd a fóliát a sóágy tetejére helyezzük. A csirkét hátával lefelé ráfektetjük a fóliára, és a belsejébe egy szál rozmaringot helyezünk.

A csirkét alufóliával szorosan lefedjük, és 175°C-ra előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük.

Ezután eltávolítjuk az alufóliát, majd további kb. 30 percig sütjük, hogy a csirke bőre szép aranybarnára piruljon.

Tálalás előtt érdemes pár percig pihentetni, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak a húsban.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirke-soagyon-sutve/