Apró kockákra vágjuk a szalonnát és lassú tűzön zsírjára sütjük.
Közben megpucoljuk a vöröshagymát és azt is apró kockákra vágjuk.
Amikor a szalonnából kisült a zsírja, hozzáadjuk a hagymát és továbbra is lassú tűzön dinszteljük. Közben hozzáadjuk a sót is.
Amíg készül a hagyma, megmossuk és megtisztítjuk a zúzát és a szívet. Mikor teljesen üveges a hagyma, hozzáadjuk a szívet és a zúzát.
Közben megmossuk és 4-be vágjuk az erős paprikát és felkockázzuk a paradicsomot.
Mikor levet ereszt a hús, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és erős paprikát, majd 1-2 perc múlva hozzáadjuk az őrölt paprikát és a borsot.
Vizet csak akkor adunk hozzá, amikor elfőtte a saját leve nagy részét és már nagyon sűrű a szaft, de még nem puhult meg.
Mindaddig újra és újra felöntjük vízzel, amíg nem puhul meg a hús.
Mikor puha a hús, szépen elfőzzük a levét, hogy sűrű legyen a szaftja.
Friss fehér kenyérrel vagy tésztával tálaljuk.