Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirke szív és zúza pörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkezúza
  • 50 dkg csirkeszív
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 6 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 kiskanál bors
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hegyes erős paprika

Elkészítése

Apró kockákra vágjuk a szalonnát és lassú tűzön zsírjára sütjük.

Közben megpucoljuk a vöröshagymát és azt is apró kockákra vágjuk.

Amikor a szalonnából kisült a zsírja, hozzáadjuk a hagymát és továbbra is lassú tűzön dinszteljük. Közben hozzáadjuk a sót is.

Amíg készül a hagyma, megmossuk és megtisztítjuk a zúzát és a szívet. Mikor teljesen üveges a hagyma, hozzáadjuk a szívet és a zúzát.

Közben megmossuk és 4-be vágjuk az erős paprikát és felkockázzuk a paradicsomot.

Mikor levet ereszt a hús, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és erős paprikát, majd 1-2 perc múlva hozzáadjuk az őrölt paprikát és a borsot.

Vizet csak akkor adunk hozzá, amikor elfőtte a saját leve nagy részét és már nagyon sűrű a szaft, de még nem puhult meg.

Mindaddig újra és újra felöntjük vízzel, amíg nem puhul meg a hús.

Mikor puha a hús, szépen elfőzzük a levét, hogy sűrű legyen a szaftja.

Friss fehér kenyérrel vagy tésztával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirke-sziv-es-zuza-porkolt/