Hozzávalók:
- 9 db csirke felső comb farrésszel (2,8 kg)
- 2 ek étolaj
- só
- 50 g tikka masala fűszerkeverék
- 1 kk csilipehely (opcionális)
- 2 ek joghurt
Elkészítése:
A csirkecombokat alaposan átmossuk, majd a tikka masala fűszerkeverékkel, az olajjal, a joghurttal és kevés csilipehellyel jól összeforgatjuk.
Hűtőben néhány órát pihentetjük (de azonnal is süthető). Tepsibe helyezzük a combokat, fóliával lefedjük, és 190 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. A végén vegyük le róla a fóliát, és saját zsírjával/levével párszor locsolgassuk. Addig süssük, amíg a bőr meg nem pirul.
[box style=”info”]A tikka masala fűszerkeverék tartalma: fokhagymapor, római kömény, koriander, gyömbér, cayennei bors, kurkuma, kardamon, őrölt pirospaprika, kevés barna cukor. [/box]