Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirke tikka masala magyarosan recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 9 db csirke felső comb farrésszel (2,8 kg)
  • 2 ek étolaj
  • só
  • 50 g tikka masala fűszerkeverék
  • 1 kk csilipehely (opcionális)
  • 2 ek joghurt


Elkészítése:

A csirkecombokat alaposan átmossuk, majd a tikka masala fűszerkeverékkel, az olajjal, a joghurttal és kevés csilipehellyel jól összeforgatjuk.

Hűtőben néhány órát pihentetjük (de azonnal is süthető). Tepsibe helyezzük a combokat, fóliával lefedjük, és 190 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. A végén vegyük le róla a fóliát, és saját zsírjával/levével párszor locsolgassuk. Addig süssük, amíg a bőr meg nem pirul.

[box style=”info”]A tikka masala fűszerkeverék tartalma: fokhagymapor, római kömény, koriander, gyömbér, cayennei bors, kurkuma, kardamon, őrölt pirospaprika, kevés barna cukor. [/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirke-tikka-masala-magyarosan/