Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirke tócsni recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell
  • 375 ml joghurt
  • 15 dkg finomliszt (előfordulhat hogy kb 5 dkg-ot felvesz a massza)
  • 2 tojás
  • só
  • bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítése

A csirkemellet apró kockára vágjuk. Kevés zsiradékon egy serpenyőben fehéredésig sütjük, majd félretesszük.

Összekeverjük a joghurtot, tojásokat, lisztet és a fűszereket. A masszába egyébként reszelhetünk sajtot is, azzal is nagyon finom. Hozzákeverjük a már kihűlt csirkehúst.

Egy serpenyőben olajat hevítünk és amikor már forró, kanállal halmokat teszünk bele, majd kissé lelapogatjuk. Néhány perc alatt elkészül, óvatosan megforgatva a másik oldalát is megsütjük.

Papírtörlőn lecsepegtetve már fogyasztható is. Akár mártogatóssal, mi ezúttal burgonyapürével és uborkasalátával tálaltuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirke-tocsni/