Elkészítése
Hozzávalók:
- 30 dkg csirke zúza
- 2 fej hagyma
- 3 evőkanál olaj
- 3 db sárga répa
- 1 db fehér répa
- 3 db babér levél
- só
- 1 mokkás kanál őrölt bors
- 2 teás kanál fűszer paprika
- gulyáskrém
- 1 kis doboz tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 15 dkg tarhonya
Elkészítése:
A hagymát darabolom és meg dinsztelem az olajon, félrehúzom és hozzá adom a fűszer paprikát, az őrölt borsot, a babér levelet, a megmosott zúzát és annyi vizet hogy két ujjnyira ellepje.
Visszateszem a tűzre és lefedve főzöm.
Amikor félig már puha, akkor adom hozzá a felkarikázott sárga és fehér répát.
Ha megpuhult a zúza, akkor a tejfölt elkeverem a liszttel, behabarom és összeforralom.
A tarhonyát sós forróvízben megfőzöm.
[box style=”info”]A zúzát én egészben szoktam megfőzni.[/box]

