Elkészítése
A csirkemellet megszabadítjuk a bőrétől, szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a fűszereket és a felvert tojásokat, alaposan beleforgatjuk a húst, hogy az ízek jól átjárják. Ezután hozzákeverjük a kókuszt, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
Miután kivettük a hűtőből, lisztbe forgatjuk a húsokat, majd forró olajon hirtelen minden oldalát átsütjük. Egy tepsi aljára kockázzuk a vajat, elrendezzük benne a húsokat, majd alufóliával lefedve 200 fokon 30 percig sütjük. Ezután megforgatjuk a húsokat, meglocsoljuk a zsiradékkal, és további 10 percig sütjük 250 fokon, hogy szépen megpiruljanak.
Rizibizi elkészítése
A rizst forró olajon átpirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a borsót. Az egészet készre főzzük.
Sztori:
A lányomtól kaptam egy kártyát, amin ez az étel szerepelt. Mivel a fiam nagy kedvence a kókusz, kipróbáltam hússal párosítva. Azóta ez az egyik kedvencünk lett, bár az alapreceptet kicsit átvariáltam, ahogy szoktam!
