Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirke kókusz bundában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 1 db csirkemell
  • 8 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 teáskanál só
  • 0,5 teáskanál fehér bors
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 10 dkg teavaj (vagy margarin)
  • 10 dkg liszt
  • pici cayenne bors (hogy pikánsabb legyen )

Rizibizi

  • 40 dkg rizs
  • 20 dkg borsó
  • só
  • bors
  • 2 evőkanál olaj
Csirkecomb és mell kókusz bundában

Elkészítése

A csirkemellet megszabadítjuk a bőrétől, szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a fűszereket és a felvert tojásokat, alaposan beleforgatjuk a húst, hogy az ízek jól átjárják. Ezután hozzákeverjük a kókuszt, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.

Miután kivettük a hűtőből, lisztbe forgatjuk a húsokat, majd forró olajon hirtelen minden oldalát átsütjük. Egy tepsi aljára kockázzuk a vajat, elrendezzük benne a húsokat, majd alufóliával lefedve 200 fokon 30 percig sütjük. Ezután megforgatjuk a húsokat, meglocsoljuk a zsiradékkal, és további 10 percig sütjük 250 fokon, hogy szépen megpiruljanak.

Rizibizi elkészítése

A rizst forró olajon átpirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a borsót. Az egészet készre főzzük.

Sztori:

A lányomtól kaptam egy kártyát, amin ez az étel szerepelt. Mivel a fiam nagy kedvence a kókusz, kipróbáltam hússal párosítva. Azóta ez az egyik kedvencünk lett, bár az alapreceptet kicsit átvariáltam, ahogy szoktam!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkecomb-es-mell-kokusz-bundaban/