Elkészítése
Hozzávalók:
- 6 csirkecomb
- 1 cukkini
- 4 sárgarépa
- 2 fej lila hagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 tk oregánó
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 tk mustár
- 2 ek kacsazsír
- 3 dl tejföl
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A húst lebőrözzük, kicsontozzuk, és apró darabokra vágjuk. A sárgarépát és lila hagymát nagyobb kockára vágjuk. A cukkinit hosszában negyedeljük, majd szeletekre vágjuk.
Egy edényben zsírt forrósítunk, rádobjuk a sárgarépát, a lila hagymát és a húst. Aláöntjük a bort, és a hús fehéredéséig pirítjuk.
Megszórjuk a felaprított petrezselyemzölddel, oregánóval, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük mustárral, és fedő alatt pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a felaprított cukkinit, elkeverjük benne a tejfölt, és 5 perc forralás után tálaljuk.
Párolt rizst, vagy kifőtt tésztát kínálhatunk mellé.

