Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkecomb fűszeres bundában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab csirkecomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili paprika
  • 1 kávéskanál curry
  • 0,5 liter tej
  • só

A panírozáshoz

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez

  • étolaj

Elkészítése

Pácolás

A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, a bőrt ízlés szerint eltávolítjuk. A húsokat 2–3 helyen bevágjuk a csontig, hogy a pác jobban átjárja, és könnyebben átsüljön. Sózzuk, majd egy mélyebb tálba tesszük. A fokhagymát és a chilit apróra vágjuk, a curryvel elkeverjük a tejben, és a húsra öntjük. Lefedve 1–2 órát hűtőben pihentetjük, de még finomabb, ha egy éjszakán át pácoljuk.

Panírozás

A combokat a pácléből kivesszük, lecsepegtetjük és papírtörlővel szárazra itatjuk. Ezután a szokásos módon panírozzuk: lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.

Sütés és tálalás

A bepanírozott húsokat bő, forró olajban, lassú tűzön aranybarnára sütjük. A csirkecombokat petrezselymes burgonyával kínáljuk, de salátával vagy párolt zöldségekkel is remekül illenek.

Tipp

Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a zsemlemorzsába keverhetünk szezámmagot vagy reszelt parmezánt. Sütőben is elkészíthető: a panírozott combokat kevés olajjal meglocsolva 180 °C-on kb. 40 perc alatt ropogósra süthetjük. Így könnyebb, de ugyanolyan finom változatot kapunk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkecomb-fuszeres-bundaban/