Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkecomb gombás-kakukkfüves szószban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db csirke felsőcomb
  • 20 dkg gomba
  • 5 szelet bacon
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 ág szárított vagy friss kakukkfű
  • olaj
  • só
  • bors
  • olasz fűszerkeverék (ha nincs, akkor szárított kakukkfű, bazsalikom és oregánó keveréke)

Elkészítése

A combok bőrös felét megszórjuk az olasz fűszerrel, sóval és borssal.

Egy nagy serpenyőben olajat havítünk, majd beletesszük a combokat a bőrös felükkel lefelé. Megszórjuk újra olasz fűszerrel, sóval és borssal, majd mikor már szép pirosra sültek, akkor megforgatjuk és a másik felükre is kérget sütünk.

Egy tepsibe szedjük a combokat és 200 fokra melegített sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük.

Közben a serpenyőben visszamaradt zsiradékon pirosra sütjük a bacon szeletek mindkét oldalát. Amikor szépen megpirult, akkor kiszedjük. A bacon helyére tesszük a felszeletelt gombát és elkezdjük pirítani.

Közben a megsült bacon szeleteket feldaraboljuk és hozzáadjuk a gombához. Felöntjük a tejszínnel, beletesszük a kakukkfű ágakat és sózzuk. Amikor felforrt, akkor mérsékeljük alatta a lángot.

Amikor a combok megsültek, akkor visszatesszük a szaftba, megforgatjuk benne és még 4-5 percig így főzzük.

Kínálhatjuk tésztával és párolt zöldséggel is.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkecomb-gombas-kakukkfuves-szoszban/