Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkecomb pörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkecomb
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöld paprika
  • 1 db paradicsom
  • kevés só
  • kevés bors
  • kevés majoránna
  • 1 kávéskanál piros paprika
  • olaj (vagy zsír)
Csirkecomb pörkölt

Elkészítése

Először is meg kell mosni a húst. Én leszoktam szedni a bőrét, de ha nem vagy finnyás, maradhat. A csontról éles késsel a húst levágom (filézem) és darabolom is. Ha marad a csonton hús, nem baj, úgyis megy a fazékba. Végül a csontot a forgóknál kettőbe vagy háromba vágom.

Kevés zsíron az apróra vágott vöröshagymát sárgára pirítom. A tűzről levéve, az elején pár csipet sóval, kevés borssal, majoránnával és pirospaprikával fűszerezem. A tűzre visszatéve mehet rá a felkockázott comb és a csontos része is. Kicsit hagyom odakapatni, ha már egyszer pörkölt a neve. Mehet rá a zöldpaprika, néha megkeverem.

Ekkorra már valószínűleg enged egy kis levet, de ha kell, még egy kevés vízzel fel kell önteni. Mehet rá a sűrített paradicsom és az apróra vágott fokhagyma. Fedő alatt hagyom puhulni, kóstolgatom a levét, és ha kell, tovább fűszerezem. Kb. 45 perc alatt elkészül, ennyi idő alatt ki lehet találni, hogy mikor jó. Ha sok leve lett, fedő nélkül hamar elpárolog.

A kész pörköltet tésztával, galuskával vagy rizzsel tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkecomb-porkolt/