Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hús és a gomba elkészítése Kevés olajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát. Amikor a gomba zsírjára pirul, hozzáadjuk a felkockázott húst, és addig kevergetjük, amíg a hús kifehéredik. Ekkor megfűszerezzük ízlés szerint, majd fedő alatt puhára pároljuk. A rizs elkészítése Forró olajon megfuttatjuk a rizst, majd felöntjük három bögre […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.31.

Hozzávalók

Elkészítése

A hús és a gomba elkészítése

Kevés olajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát. Amikor a gomba zsírjára pirul, hozzáadjuk a felkockázott húst, és addig kevergetjük, amíg a hús kifehéredik. Ekkor megfűszerezzük ízlés szerint, majd fedő alatt puhára pároljuk.

A rizs elkészítése

Forró olajon megfuttatjuk a rizst, majd felöntjük három bögre vízzel. Ha mirelit borsóval dolgozunk, ebben a fázisban adjuk hozzá a rizshez. Az egészet felforraljuk, megsózzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre pároljuk.

Az étel összeállítása

Amikor mind a hús, mind a rizs elkészült, összekeverjük a kettőt. A kész ételt forrón tálaljuk.

Sztori

Ez az étel más húsfélékből is elkészíthető. Próbáltam már sertéshússal is, de a családnak ez a változat, a gombás-húsos rizs, ízlett a legjobban. Nyáron kifejezetten ajánlom hozzá a friss kovászos uborkát vagy egy egyszerű uborkasalátát, hogy még frissebb legyen az ízhatás.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is