Elkészítése
A hús és a gomba elkészítése
Kevés olajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát. Amikor a gomba zsírjára pirul, hozzáadjuk a felkockázott húst, és addig kevergetjük, amíg a hús kifehéredik. Ekkor megfűszerezzük ízlés szerint, majd fedő alatt puhára pároljuk.
A rizs elkészítése
Forró olajon megfuttatjuk a rizst, majd felöntjük három bögre vízzel. Ha mirelit borsóval dolgozunk, ebben a fázisban adjuk hozzá a rizshez. Az egészet felforraljuk, megsózzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre pároljuk.
Az étel összeállítása
Amikor mind a hús, mind a rizs elkészült, összekeverjük a kettőt. A kész ételt forrón tálaljuk.
Sztori
Ez az étel más húsfélékből is elkészíthető. Próbáltam már sertéshússal is, de a családnak ez a változat, a gombás-húsos rizs, ízlett a legjobban. Nyáron kifejezetten ajánlom hozzá a friss kovászos uborkát vagy egy egyszerű uborkasalátát, hogy még frissebb legyen az ízhatás.
