Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkecomb rizottó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db csirkecomb filé
  • 2 csésze rizs
  • 0,5 konzerv gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 bögre zöldborsó
  • olaj
  • só
  • bors
  • Ételízesítő

Elkészítése

A hús és a gomba elkészítése

Kevés olajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát. Amikor a gomba zsírjára pirul, hozzáadjuk a felkockázott húst, és addig kevergetjük, amíg a hús kifehéredik. Ekkor megfűszerezzük ízlés szerint, majd fedő alatt puhára pároljuk.

A rizs elkészítése

Forró olajon megfuttatjuk a rizst, majd felöntjük három bögre vízzel. Ha mirelit borsóval dolgozunk, ebben a fázisban adjuk hozzá a rizshez. Az egészet felforraljuk, megsózzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre pároljuk.

Az étel összeállítása

Amikor mind a hús, mind a rizs elkészült, összekeverjük a kettőt. A kész ételt forrón tálaljuk.

Sztori

Ez az étel más húsfélékből is elkészíthető. Próbáltam már sertéshússal is, de a családnak ez a változat, a gombás-húsos rizs, ízlett a legjobban. Nyáron kifejezetten ajánlom hozzá a friss kovászos uborkát vagy egy egyszerű uborkasalátát, hogy még frissebb legyen az ízhatás.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkecomb-rizotto/