Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkecomb sósperec bundában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db csirke felsőcomb
  • 15 dkg sós perec
  • 2 db tojás
  • kevés finomliszt
  • kevés olaj

A mártáshoz

  • 2 evőkanál mustár (legjobb ha magos)
  • 3 evőkanál méz
  • tárkonyecet
  • balzsamecet

Elkészítése

A húsokat bőr nélkül előző este fokhagymás tejbe áztatjuk. Másnap papírtörlővel szárazra töröljük, majd bundázzuk.

A sósperecet aprítóval finomra daráljuk. Ha nincs aprítónk, egy zacskóba tesszük, és húsklopfolóval összetörjük.

A csirkedarabokat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül az aprított sósperecbe forgatjuk.

A sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a bundázott csirkét, majd kevés olívaolajjal meglocsoljuk.

Előmelegített sütőben 200°C-on 30-40 percig sütjük, amíg aranybarnára pirul.

A mártás hozzávalóit egyszerűen összekeverjük, és a hús mellé kínáljuk.

Tálalhatjuk rösztivel, burgonyapürével vagy friss salátával.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkecomb-sosperec-bundaban/