Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkecombfilé citromos-zöldséges kuszkusszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Húshoz

  • 4 darab csirkecomb (filézett)
  • 20 dkg finomliszt (kb)
  • 3 tojás
  • só
  • bors
  • szezámmag (elhagyható)
  • olaj

Kuszkuszhoz

  • 1 bögre kuszkusz (mindegy hány dl, a lényeg, hogy ez legyen mérce a vízhez is)
  • 1 bögre forró víz
  • 1 citrom héja
  • 0,5 citrom leve
  • só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • póréhagyma
  • petrezselyemzöld
  • sárgarépa
  • koktélparadicsom (Minél több van benne, annál jobb szerintem, kivéve a hagymát, a nagyon intenzív íze miatt)

Elkészítése

A filézett csirkecombokat sózzuk, borsozzuk (esetleg enyhén kiklopfoljuk), majd a lisztbe, aztán pedig a felvert tojásba (én tettem bele szezámmagot, de elhagyható) forgatjuk.

Forró olajban megsütjük a combok mindkét oldalát.

Egy tálba beleöntjük a kuszkuszt, hozzáadjuk a forró vizet és lefedjük. Kb 10 perc alatt magába szívja a vizet és elkészül az alap kuszkusz. Ezután megsózzuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a citrom reszelt héját, fél citrom levét és mindezt összekeverjük.

A répát lereszeljük, a paradicsomot félbevágjuk, a póréhagymát felkarikázzuk, a petrezselymet felaprítjuk és mindezt belekeverjük a már ízesített kuszkuszba.

Higgyétek el, isteni lesz a párizsiasan elkészített csirkecombhoz!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkecombfile-citromos-zoldseges-kuszkusszal/