Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkecombok káposzta ágyon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab csirkecomb
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 10 dkg bacon (kockázva)
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • bors

Elkészítése

Alap:

A bacont kevés zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát és üvegesre sütjük.

Belekeverjük a lecsepegtetett savanyú káposztát, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összeforgatjuk, hogy az ízek jól elkeveredjenek.

A káposztás keveréket egy tepsibe terítjük.

A csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk, majd a káposzta tetejére helyezzük és lefedjük alufóliával.

Sütés:

A tepsit 200 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe toljuk és kb 45 perc alatt készre sütjük.

Ha szeretnénk, a végén levehetjük a fóliát és pár percig visszatolhatjuk, hogy a csirkecombok szép pirosra süljenek.

Tálalhatjuk burgonyapürével vagy friss kenyérrel.

Tipp:

Ha kicsit karakteresebb ízt szeretnénk, a káposztás keverékhez adhatunk egy kevés köményt vagy majoránnát.

A csirkecombokat előtte be is pácolhatjuk egy kis fokhagymás olajban, így még szaftosabbak lesznek.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkecombok-kaposzta-agyon/