Pácolás:
Pár evőkanálnyi olajban elkeverjük a fűszereket, majd a combokat dörzsöljük be vele. Hagyjuk állni, míg elkészítjük a káposztát.
A káposzta elkészítése:
Felkarikázzuk a kolbászt, az almát megtisztítjuk és cikkekre vágjuk.
Az apróra vágott hagymát a zsíron megdinszteljük, beletesszük a cukrot és karamellizáljuk. Hozzáadjuk a káposztát, kolbászt és az almát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, tehetünk még bele cukrot is és mehet bele a babérlevél.
Összeállítás:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Egy hőálló tál alját pici zsiradékkal kikenjük, beletesszük a káposztát, majd arra a fűszeres combokat. Felöntjük kb 1 dl vízzel, lefedjük és egy órán át sütjük.
Ha letelt az idő, akkor levesszük a fóliát és ropogósra pirítjuk a csirkecombokat.
Tippek:
A csirkecomb bedörzsölésénél is használhatunk zsírt, csak egy picit olvasszuk meg és úgy keverjük bele a fűszereket.
Jobb szeretem a sült húsokhoz a sertészsírt.