Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkecombok káposztaágyon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 darab csirkecomb (alsó, felső vagy vegyesen, amelyiket szeretjük)
  • só
  • bors
  • őrölt kömény
  • fűszerpaprika
  • olaj

Hozzávalók a káposzta ágyhoz

  • 50 dkg savanyú káposzta (ha nagyobb adagot készítünk, akkor emeljük meg ezt a mennyiséget)
  • füstölt kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 darab alma (ez is lehet több)
  • 3 evőkanál cukor
  • sertészsír
  • bors

Káposzta ágyhoz:

  • só
  • babérlevél

Elkészítése

Pácolás:

Pár evőkanálnyi olajban elkeverjük a fűszereket, majd a combokat dörzsöljük be vele. Hagyjuk állni, míg elkészítjük a káposztát.

A káposzta elkészítése:

Felkarikázzuk a kolbászt, az almát megtisztítjuk és cikkekre vágjuk.

Az apróra vágott hagymát a zsíron megdinszteljük, beletesszük a cukrot és karamellizáljuk. Hozzáadjuk a káposztát, kolbászt és az almát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, tehetünk még bele cukrot is és mehet bele a babérlevél.

Összeállítás:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Egy hőálló tál alját pici zsiradékkal kikenjük, beletesszük a káposztát, majd arra a fűszeres combokat. Felöntjük kb 1 dl vízzel, lefedjük és egy órán át sütjük.

Ha letelt az idő, akkor levesszük a fóliát és ropogósra pirítjuk a csirkecombokat.

Tippek:

A csirkecomb bedörzsölésénél is használhatunk zsírt, csak egy picit olvasszuk meg és úgy keverjük bele a fűszereket.

Jobb szeretem a sült húsokhoz a sertészsírt.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkecombok-kaposztaagyon/