Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Szárnyas receptek

Csirkecombok leveles tésztában

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csirkecombokat lebőrözzük, megmossuk, lecsepegtetjük, majd sóval és ízlés szerinti fűszerekkel bedörzsöljük. Egy serpenyőben olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a szeletelt barna csiperkegombát. Sózzuk és addig pároljuk, amíg a gomba levet ereszt. Figyeljük, és szükség szerint keverjük át, de vizet nem adunk hozzá. A párolás végén ízlés szerint citromborssal ízesítjük. A burgonyát […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.05.13.

Hozzávalók

Elkészítése

A csirkecombokat lebőrözzük, megmossuk, lecsepegtetjük, majd sóval és ízlés szerinti fűszerekkel bedörzsöljük.

Egy serpenyőben olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a szeletelt barna csiperkegombát. Sózzuk és addig pároljuk, amíg a gomba levet ereszt. Figyeljük, és szükség szerint keverjük át, de vizet nem adunk hozzá. A párolás végén ízlés szerint citromborssal ízesítjük.

A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd összetörjük. A gombából kiengedett ízletes levet hozzáadjuk, és csak ezután keverünk bele vajat és tejet, hogy ne legyen túl lágy a püré.

A kiolvadt leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kb. 18×18 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepére 1-1,5 evőkanálnyi burgonyapürét és 1 evőkanálnyi gombát teszünk, majd a csirkecombot ráhelyezzük.

A tészta széleit felhajtjuk, és kis batyut formázunk belőle. A tésztát a csirkecsontnál kissé összenyomjuk, hogy stabil maradjon, majd cérnával óvatosan megkötözzük, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át a tésztát.

A batyukat megkenjük a tojássárgájával, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített sütőben 220 °C-on sütjük 10-15 percig, hogy a tészta megszilárduljon, majd a hőmérsékletet 175 °C-ra csökkentjük, és további 1-1,5 óráig sütjük.

Tálalás előtt eltávolítjuk a cérnát. A kész ételt friss salátával kínáljuk.

Tipp

A maradék burgonyapürét és gombát összekeverjük, és ízlésesen mellé kínáljuk. Semmit ne dobjunk ki! Ha a batyu szétnyílna vagy eldőlne sütés közben, az íz mindenért kárpótol.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is