Elkészítése
A csirkecombokat lebőrözzük, megmossuk, lecsepegtetjük, majd sóval és ízlés szerinti fűszerekkel bedörzsöljük.
Egy serpenyőben olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a szeletelt barna csiperkegombát. Sózzuk és addig pároljuk, amíg a gomba levet ereszt. Figyeljük, és szükség szerint keverjük át, de vizet nem adunk hozzá. A párolás végén ízlés szerint citromborssal ízesítjük.
A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd összetörjük. A gombából kiengedett ízletes levet hozzáadjuk, és csak ezután keverünk bele vajat és tejet, hogy ne legyen túl lágy a püré.
A kiolvadt leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kb. 18×18 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepére 1-1,5 evőkanálnyi burgonyapürét és 1 evőkanálnyi gombát teszünk, majd a csirkecombot ráhelyezzük.
A tészta széleit felhajtjuk, és kis batyut formázunk belőle. A tésztát a csirkecsontnál kissé összenyomjuk, hogy stabil maradjon, majd cérnával óvatosan megkötözzük, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át a tésztát.
A batyukat megkenjük a tojássárgájával, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített sütőben 220 °C-on sütjük 10-15 percig, hogy a tészta megszilárduljon, majd a hőmérsékletet 175 °C-ra csökkentjük, és további 1-1,5 óráig sütjük.
Tálalás előtt eltávolítjuk a cérnát. A kész ételt friss salátával kínáljuk.
Tipp
A maradék burgonyapürét és gombát összekeverjük, és ízlésesen mellé kínáljuk. Semmit ne dobjunk ki! Ha a batyu szétnyílna vagy eldőlne sütés közben, az íz mindenért kárpótol.
