Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkecombok leveles tésztában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db csirke alsócomb
  • 500 g leveles tészta
  • kb. 5-6 szem burgonya
  • 250 g barna csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db tojássárgája (a kenéshez )
  • só
  • olaj
  • citrombors

Elkészítése

A csirkecombokat lebőrözzük, megmossuk, lecsepegtetjük, majd sóval és ízlés szerinti fűszerekkel bedörzsöljük.

Egy serpenyőben olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a szeletelt barna csiperkegombát. Sózzuk és addig pároljuk, amíg a gomba levet ereszt. Figyeljük, és szükség szerint keverjük át, de vizet nem adunk hozzá. A párolás végén ízlés szerint citromborssal ízesítjük.

A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd összetörjük. A gombából kiengedett ízletes levet hozzáadjuk, és csak ezután keverünk bele vajat és tejet, hogy ne legyen túl lágy a püré.

A kiolvadt leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kb. 18×18 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepére 1-1,5 evőkanálnyi burgonyapürét és 1 evőkanálnyi gombát teszünk, majd a csirkecombot ráhelyezzük.

A tészta széleit felhajtjuk, és kis batyut formázunk belőle. A tésztát a csirkecsontnál kissé összenyomjuk, hogy stabil maradjon, majd cérnával óvatosan megkötözzük, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át a tésztát.

A batyukat megkenjük a tojássárgájával, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített sütőben 220 °C-on sütjük 10-15 percig, hogy a tészta megszilárduljon, majd a hőmérsékletet 175 °C-ra csökkentjük, és további 1-1,5 óráig sütjük.

Tálalás előtt eltávolítjuk a cérnát. A kész ételt friss salátával kínáljuk.

Tipp

A maradék burgonyapürét és gombát összekeverjük, és ízlésesen mellé kínáljuk. Semmit ne dobjunk ki! Ha a batyu szétnyílna vagy eldőlne sütés közben, az íz mindenért kárpótol.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkecombok-leveles-tesztaban/