Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkecombok medvehagymás burgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db csirkecomb
  • 1,5 kg burgonya
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4-5 levél medvehagyma
  • só
  • 1 kávéskanál cayenne bors
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 2 kávéskanál chili pehely
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • szárnyas fűszerkeverék

Elkészítése

A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vagy hasábokra vágjuk, majd a medvehagymát apróra vágjuk. A csirkecombokat sózzuk, és cayenne borssal, ételízesítővel, szárnyas fűszerrel, köménnyel és paprika pehellyel ízesítjük. A burgonyát enyhén sózzuk, fűszerezzük, majd összekeverjük az apróra vágott medvehagymával.

A fűszeres burgonyát egy tepsibe terítjük, majd ráhelyezzük a fűszerezett csirkecombokat. Mellé tesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat.

Előmelegített sütőben körülbelül egy órát sütjük, majd a fóliát levéve szép pirosra pirítjuk. Nem szükséges alá zsiradékot vagy vizet tenni, mivel a hús saját levében sül meg.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkecombok-medvehagymas-burgonyaval/