Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Csirkecombok zöldséges raguval

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Előkészítés: A zöldségeket apróra daraboljuk (karikázzuk, kockázzuk). Sózzuk és borsozzuk meg a megmosott és papírtörlővel szárazra törölt csirkehúst, majd forgassuk meg lisztben. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, majd a húsok mindkét oldalát pirítsuk 5-5 percig. Vegyük ki és tegyük félre. A zöldség ragu: A visszamaradt olajban pároljuk meg a répát, majd adjuk hozzá a fehérrépát. Jöhet hozzá a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Asztalosné Irénke
Beküldte: 2023.10.21.

HozzávalókA húshoz

A zöldség raguhoz

Elkészítése

Előkészítés:

A zöldségeket apróra daraboljuk (karikázzuk, kockázzuk).

Sózzuk és borsozzuk meg a megmosott és papírtörlővel szárazra törölt csirkehúst, majd forgassuk meg lisztben.

Egy serpenyőben hevítsünk olajat, majd a húsok mindkét oldalát pirítsuk 5-5 percig. Vegyük ki és tegyük félre.

A zöldség ragu:

A visszamaradt olajban pároljuk meg a répát, majd adjuk hozzá a fehérrépát. Jöhet hozzá a zeller és a hagyma is.

Gyakori kevergetés mellett kb. 6-7 percig pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a paprikákat és a gombát is, majd tovább főzzük 5-10 percig. A vége felé adjuk hozzá a fokhagyma felét.

Felöntjük borral, majd ha a folyadék a felére csökkent, adjuk hozzá a paradicsomot a levével együtt, valamint a karfiol rózsákat. Enyhén sózzuk és borsozzuk.

Adjuk hozzá a kakukkfüvett, oregánót, majd főzzük további 5 percig fedő nélkül, kis lángon, amíg a paradicsomok megpuhulnak és egynemű szósz képződik.

Ha friss fűszereket használunk, azt a végén adjuk hozzá. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Tegyük vissza a húsokat az edénybe a zöldségek fölé, adjuk hozzá a zöldhagymát, a maradék fokhagymát és főzzük lefedve, kis lángon, kb 45 percig vagy amíg a hús megfő. A végén szórjuk meg a maradék petrezselyemzölddel.

Ha az edényünket be tudjuk tenni a sütőbe, akkor a végén egy kicsit piríthatunk is a húsra.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Asztalosné Irénke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is