Előkészítés:
A zöldségeket apróra daraboljuk (karikázzuk, kockázzuk).
Sózzuk és borsozzuk meg a megmosott és papírtörlővel szárazra törölt csirkehúst, majd forgassuk meg lisztben.
Egy serpenyőben hevítsünk olajat, majd a húsok mindkét oldalát pirítsuk 5-5 percig. Vegyük ki és tegyük félre.
A zöldség ragu:
A visszamaradt olajban pároljuk meg a répát, majd adjuk hozzá a fehérrépát. Jöhet hozzá a zeller és a hagyma is.
Gyakori kevergetés mellett kb. 6-7 percig pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a paprikákat és a gombát is, majd tovább főzzük 5-10 percig. A vége felé adjuk hozzá a fokhagyma felét.
Felöntjük borral, majd ha a folyadék a felére csökkent, adjuk hozzá a paradicsomot a levével együtt, valamint a karfiol rózsákat. Enyhén sózzuk és borsozzuk.
Adjuk hozzá a kakukkfüvett, oregánót, majd főzzük további 5 percig fedő nélkül, kis lángon, amíg a paradicsomok megpuhulnak és egynemű szósz képződik.
Ha friss fűszereket használunk, azt a végén adjuk hozzá. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Tegyük vissza a húsokat az edénybe a zöldségek fölé, adjuk hozzá a zöldhagymát, a maradék fokhagymát és főzzük lefedve, kis lángon, kb 45 percig vagy amíg a hús megfő. A végén szórjuk meg a maradék petrezselyemzölddel.
Ha az edényünket be tudjuk tenni a sütőbe, akkor a végén egy kicsit piríthatunk is a húsra.