Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkefasírt pogácsák sajttal, sonkával töltve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg darált csirkemell
  • 2 db zsemle (vízben áztatva, majd kifacsarva )
  • 2 db tojás
  • só
  • bors
  • 1 kisebb vöröshagyma (reszelve )
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve )
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika

A töltelékhez

  • 6 szelet gépsonka
  • 6 cikk sajt

A húspogácsák beforgatásához

  • 1 db tojásfehérje (felverve )

Elkészítése

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, amíg egyenletes húsmasszát nem kapunk. A kezünkbe veszünk egy adag húsmasszát, és laposra terítjük. Ráhelyezünk egy fél szelet gépsonkát, amire egy cikk sajtot teszünk. A sonkát óvatosan ráhajtjuk a sajtra, majd a húsmasszával beburkoljuk, pogácsává formálva a tölteléket. Minden fasírtpogácsánál így járunk el. A pogácsákat tojásfehérjébe forgatjuk, majd kiolajozott tepsibe rakjuk.

A fasírtokat 200 fokon sütjük, amíg szép pirosra nem sülnek.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkefasirt-pogacsak-sajttal-sonkaval-toltve/