Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkegulyás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3,5 kg csirke
  • 1,5 kg burgonya
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 20 dkg lecsó
  • 2 dl olaj
  • 3 dkg őrölt pirospaprika
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só
  • őrölt kömény

Elkészítése

A csirkét feldaraboljuk, a csontokat és a mellet kettévágjuk, a zúzát és a májat megtisztítjuk. A hagymát finomra aprítjuk, és forró zsiradékban megpirítjuk. Ezután megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a pépesített fokhagymát, és kevés vízzel felengedjük. Sózzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük, majd hozzáadjuk a feldarabolt csirkét.

A csirkét zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott és kockára vágott sárgarépát, fehérrépát és burgonyát. Belekeverjük a lecsót is, majd felöntjük annyi vízzel, hogy az összes hozzávaló megfőjön, és az étel hosszú levet hagyjon.

Savanyúsággal és friss rozscipóval kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkegulyas/