Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirke,hagymás burgonyaágyon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 8 db csirkeszárny
  • 1 kg burgonya
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítése

Előkészítés

Egy nagyobb jénai tálat vagy magas falú tepsit vékonyan kiolajozunk. A burgonyát hasábokra, a hagymát cikkekre vágjuk, majd az edénybe tesszük. Sóval, ételízesítővel, törött paprikával és aprított petrezselyemmel fűszerezzük, alaposan összekeverjük.

Hús előkészítése

A csirkecombokat és szárnyakat enyhén megsózzuk, majd a zöldséges alap tetejére rendezzük.

Sütés

Az edényt alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben kb. 60 percig pároljuk, amíg a hús megpuhul. Ezután levesszük a fóliát, és további sütéssel addig pirítjuk, amíg a hús és a burgonya szépen megpirul.

Tipp

A burgonya mellé tehetünk paprika- vagy paradicsomszeleteket is, így még ízletesebb lesz az étel. Ha szeretjük a pikánsabb ízeket, egy kevés csípős paprikával vagy chilipehellyel is fűszerezhetjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkehagymas-burgonyaagyon/