Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkekocsonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db egész csirkecomb
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 db zöldpaprika
  • 2-3 db főtt tojás
  • 1,5 zacskó zselatin
  • só
  • bors
  • szegfűbors

Elkészítése

A csirkecombokat feltesszük főni. Amikor felforrt, lehabozzuk, és kipótoljuk a vizet. Beletesszük a megtisztított zöldségeket, és húslevest készítünk. Fűszerezzük, és hagyjuk főni, amíg a hús könnyen lejön a csontról. Ha a hús kész, kiszedjük, és hűlni tesszük egy tálra. A levest levesszük a tűzről, és megvárjuk, míg letisztul.

A kihűlt húst és a zöldségeket főtt tojással együtt tálakba rakjuk. A leült levest leszűrjük, és másfél csomag zselatinnal elkeverjük, majd a tányérokba kanalazzuk. Petrezselyemzölddel díszítjük, és pár órára hűtőbe tesszük, míg megdermed.

Ecettel és hagymával tálaljuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkekocsonya/