Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 80 dkg csirkemell filé 2 db tojás 10 dkg trappista sajt 10 dkg füstölt sajt 5 ek tejföl (házi, vagy 20%-os) 3 ek liszt 1 kk őrölt fehér bors 1 nagyobb csipet őrölt szerecsendió 1 ek. szárított petrezselyem (friss is lehet természetesen) ételízesítő ízlés szerint 1 csomag bacon(kb. 30 dkg) Elkészítése: Egy tálba belekanalazzuk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sikli Timi
Beküldte: 2014.12.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 2 db tojás
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 5 ek tejföl (házi, vagy 20%-os)
  • 3 ek liszt
  • 1 kk őrölt fehér bors
  • 1 nagyobb csipet őrölt szerecsendió
  • 1 ek. szárított petrezselyem (friss is lehet természetesen)
  • ételízesítő ízlés szerint
  • 1 csomag bacon(kb. 30 dkg)


Elkészítése:

Egy tálba belekanalazzuk a tejfölt, a lisztet, és beleszórjuk a fűszereket, petrezselyemzöldet. Hozzáütjük a két tojást is. a kétféle sajtot lereszeljük, azt is a mártáshoz adjuk, és alaposan elkeverjük.

A csirkemellet kockákra vágjuk, és beleforgatjuk a mártásba. Egy kuglófformát kibélelünk a baconnal úgy, hogy a szalonnacsíkok vége túl érjen a formán. Belekanalazzuk egyenletesen a csirkehúst, majd néhányszor óvatosan a pulthoz ütögetjük, így kicsit tömörítjük a sütnivalónkat.

Ráhajtogatjuk a szalonnaszeleteket, majd tepsire, azzal együtt pedig előmelegített sütőbe tesszük. Jó negyven perc kell ahhoz, hogy a hús megpuhuljon, és a tejfölös-tojásos “kötőanyag” is megszilárduljon.

Sütés közben én kétszer kivetem, és lekanalaztam róla a baconból kisülő zsírt. Amikor már a szalonna szépen megpirult, és egy beleszúrt fogpiszkáló is azt mutatja, a belseje is rendben van, akkor ön a nagy mutatvány. Tepsivel együtt kivesszük a sütőből a formát, és konyharuhával megfogva egy ügyes mozdulattal, tepsire borítjuk a csirkekuglófot.

Visszatoljuk egy jó tíz percre a sütőbe, hogy az a rész is megpirulhasson, amit addig a forma védett. Utána már nincs más dolgunk, csak megvárni, míg kihűl, és akkor szépen cikkekre lehet szeletelni, mint egy kuglófot.

[box style=”info”]Több helyen olvastam, hogy a formát érdemes kikenni, mielőtt szalonnával béleljük. Én nem tettem, mert kerámiabevonatos a kuglófsütőm, és a szalonnából így is jóval több zsír sült ki, mint amennyi szükséges lett volna, s a végeredmény minden gond nélkül kicsusszant a formából.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Sikli Timi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is