Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkeleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 csirke (kb. 1,7 kg)
  • 5 sárgarépa
  • 2 petrezselyem gyökér
  • 1/4 karalábé
  • 1/4 zeller
  • 1 vöröshagyma
  • kevés zellerzöld
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • néhány szem fekete bors
  • esetleg 1-2 krumpli
  • só
  • 1 csomag (200 g) 8 tojásos csigatészta


Elkészítése:

A csirkét szétdaraboljuk. Jól átmossuk többször is, majd hideg vízben feltesszük főni. Megsózzuk, néhány szemes borsot adunk a főzőléhez, és először fedő alatt főzni kezdjük. A zöldségeket akkor adjuk a levesléhez, amikor az víz először felforrt. Ha túl sósnak találjuk a levest, adjunk hozzá 1-2 megtisztított krumplit

A krumpli a sót magába gyűjti a levesből, így korrigálhatunk az ízén utólag is. A hús, és a zöldségek puhulásáig főzzük a levest.

A húsok és a zöldségek nagyját kiszedjük villával a léből, a maradékot leszűrjük. Ebbe az ízletes alaplébe főzzük a csigatésztát.

Külön tálakon is tálalható a tészta, a leveszöldség, a hús, így mindenki szed kedvére. (Ez lakodalmi tálalási szokás, ahol a mai napig mindenki ízlése szerinti mennyiséget szed a levesbe.)

[box style=”info”]A nagyobb darab húsokat (comb, szárny, feldarabolt mell) lisztbe, felvert sózott tojásba, zsemlemorzsába forgathatjuk, és bő, forró olajban kiránthatjuk.[/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkeleves/