Hozzávalók:
- 50 dkg szép nagy csirkemáj szív nélkül
- só, frissen őrölt bors
- csipet majoránna
- 15 dkg baconszalonna
- 3 evőkanál olívaolaj
- egy sütőlap + alufólia
- 1 csokor petrezselyem ( elhagyható)
Elkészítése:
Az alufóliával kibélelünk egy sütőlapot, vagy tepsit.A szeletelt szalonnákat szétválasztjuk,és előkészítjük.
A csirkemájat megmossuk és lecsöpögtetjük róla a folyadékot egy szitán. A fűszerekkel jól bedörzsöljük és két szalonnával betekerünk egy-egy májat szorosan.
Ha szükséges lenne, fogpiszkálóval tűzzük össze. Az olajozott fóliára fektetjük sorba őket, majd 200 fokos sütőbe tesszük és alsó-felső lángon szép pirosra sütjük.
Petrezselyemmel megszórva tálaljuk bármilyen körettel, vagy akár salátával, esetleg pirítósra téve.